Dion Beukeboom - anti-doping/Dual Career

header

Voormalig topwielrenner op de baan en op de weg. Won diverse medailles op NK’s en EK’s bij het baanwielrennen en viel in 2018 het werelduurrecord aan. Dat lukte net niet, maar een Nederlands record werd het wel. Dion is penningmeester van de AC en heeft dual career en anti-doping in zijn portefeuille. 

Trots op:

“In 2016 vertrok een extra vliegtuig met Nederlandse Olympiërs vanuit Rio terug naar Amsterdam. Daarna zeiden wij: dat laten we nooit meer gebeuren. Dat we dat als AC inderdaad van de baan hebben gekregen en er straks in Tokyo een andere regeling wordt getroffen voor sporters die al klaar zijn, vind ik een mooi succes van onze commissie.”

Wat nog niemand over hem wist:

Behalve de medailles die hij bij elkaar reed op de wielerbaan, heeft Dion nog een hattrick aan bijzondere titels gescoord. In het dorp waar hij opgroeide werd hij driemaal op rij dorpskampioen paalklimmen. “Er waren allerlei spellen, ieder jaar op Koninginnedag. Wie het snelst in een paal van dertig meter hoog kon klimmen en bovenin aan de bel trok, won daarmee tegoedbonnen voor de kermis.”

Favoriete sportmoment:

Als ware Ajacied antwoordt Dion: “het bereiken van de halve finale van de Champions League in 2019. Zo’n kleine club, met allemaal grote talenten, en dan tegen de verwachting van velen zó ver komen. Heel Nederland raakte in de ban van deze ploeg. Dat is echt de kracht van sport!”