Hinkelien Schreuder (voorzitter): bondsatletenvertegenwoordiging/ internationale sport/media en woordvoerder AC

header

Hinkelien Schreuder: voormalig topzwemster en in het bezit van talloze EK en WK-medailles en zelfs van Olympisch zilver en goud. Sinds 2010 is ze lid van de AtletenCommissie, sinds 2018 als voorzitter. Inhoudelijk richt ze zich op de onderwerpen bestuurlijke zaken, integriteit, juridisch en internationaal Olympisch. 

Trots op:

“Een van de dingen waarvan ik trots ben dat we dat als AC hebben bereikt, is dat sporters zich steeds beter mengen in beleidsdiscussies. Steeds meer bonden hebben een atletenvertegenwoordiging en zien in dat het belangrijk is om de topsporters te betrekken bij het nemen van beslissingen. Met onze modules en infosessies voor atletenvertegenwoordigers helpen we hen.”

Wat nog niemand over haar wist:

Waar Hinkelien je ook bij kan helpen, is overleven in een barre winter. Ze volgde eens een workshop noodbivak maken en weet dus precies welke plek je moet kiezen en hoe je warm blijft bij -10 graden in de natuur. Een isolerende luchtlaag aanbrengen, van twijgjes een muurtje bouwen en vuur maken zonder aansteker? Hinkelien draait er haar hand niet voor om. Toch een fijne gedachte!

Favoriete sportmoment:

Ook Hinkelien is natuurlijk fervent sportliefhebber. Maar wie dacht dat jaar eigen Olympisch goud op de estafette in Bejing haar favoriete sportmoment was, zit er stevig naast. “Barcelona, 1992. Ellen van Langen won de 800m. Ik was pas acht jaar en sliep al, maar mijn moeder maakte me wakker om samen naar de televisie te kijken. Haar zege maakte me duidelijk hoe bijzonder, mooi en emotioneel sport kan zijn!”