Inge Janssen - bondsatletenvertegenwoordiging

header

In 2012 al deelnemer aan de Olympische Spelen in Londen, in 2013 won ze EK- en WK-brons. Maar in Rio 2016 pas echt op stoom. Daar won Inge zilver in de dubbel vier. Het jaar erop kwam er nog eens goud bij op het WK, in de zomer van 2020 nog een EK-titel. In dezelfde boot bereidt Inge zich momenteel voor op haar derde Spelen. Binnen de AC houdt ze zich bezig met atletenvertegenwoordiging binnen bonden. 

Trots op:

De nachtmerrie van misschien wel iedere topsporter: vals beschuldigd worden van dopinggebruik. Van de ene op de andere dag moet je alles op alles zetten om je onschuld te bewijzen. Juridische ondersteuning daarbij moest je tot voor kort zelf bekostigen. Maar dat is nu anders. Inge: “namens de AC mocht ik rond de tafel met grote partijen als de dopingautoriteit en het minsterie van VWS. We kwamen in korte tijd tot een mooi resultaat: een voorziening speciaal voor topsporters die in deze situatie terecht komen. Ik vond het heel bijzonder om de Nederlandse topsporters te vertegenwoordigen in die gesprekken. En het resultaat is om trots op te zijn: hiermee kunnen topsportcarrières gered worden!”

Wat nog niemand over haar wist:

Hoor je iemand neuriën op de gang, of zachtjes zingen aan tafel? Grote kans dat het Inge is! “Ik heb eigenlijk altijd een liedje in mijn hoofd. Een gebeurtenis of woord kan al een trigger zijn. Hoor ik op de radio dat er een zonsverduistering wordt verwacht, dan schiet Total eclips of the heart spontaan in mijn hoofd. Een poosje geleden werd ik zelf bijna gek van It’s got to be perfect: die bleef enorm lang hangen. Maar het kan van alles zijn. Blijkbaar heb ik een hele bibliotheek aan liedjes opgeslagen!”

Mooiste sportmoment:

“Tom Dumoulin die in 2017 de Giro d’Italia wist te winnen. Dat was voor mij echt een historische overwinning. Hij was zó sterk in die wedstrijd. Zelfs na het bizarre poepincident, toen zijn darmen het tijdens de race niet meer hielden en Tom moest stoppen in de berm, bleef hij geloven in zijn eigen kracht. En dat bleek terecht. In de allesbeslissende tijdrit maakte hij dat ruimschoots goed. Zo werd hij de eerste Nederlandse man die de Giro won!”