24 maart 2020

Tokyo 2021

header

De kogel is door de kerk: het IOC heeft bekend gemaakt dat de Olympische Paralympische Spelen worden uitgesteld tot in 2021.

We zijn blij dat de instanties de stem van de sporters serieus hebben genomen en dat er nu duidelijkheid is over de Spelen. Dat geeft topsporters meer kans om nu in rust te wennen aan de nieuwe situatie en hun programma’s aan te passen aan de nieuwe planning. Een precieze nieuwe datum is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de Spelen de naam 'Tokyo 2020' blijven behouden.

In de komende tijd moeten beslissingen worden genomen op het gebied van kwalificatie, selectie en classificatie. Maar ook over bijvoorbeeld topsportstatussen en financiële gevolgen van de crisis krijgen we vragen. Daarom blijven wij ook nu op scherp staan om de belangen van topsporters te (helpen) behartigen. We blijven met jullie in contact!


Laatste nieuws

De stip verschuift
25 maart 2020
De stip verschuift

Spelen Tokyo 2020 verplaatst naar 2021 Beste sporters, He...

Lees meer
Statement Covid-19 en de Spelen
22 maart 2020
Statement Covid-19 en de Spelen

De Spelen in Tokyo: stip aan de horizon, maar alléén op e...

Lees meer
Ondersteundende adviezen
19 maart 2020
Ondersteundende adviezen

Ook topsporters worden getroffen door de coronacrisis. De...

Lees meer