24 maart 2020

Tokyo 2021

header

De kogel is door de kerk: het IOC heeft bekend gemaakt dat de Olympische Paralympische Spelen worden uitgesteld tot in 2021.

We zijn blij dat de instanties de stem van de sporters serieus hebben genomen en dat er nu duidelijkheid is over de Spelen. Dat geeft topsporters meer kans om nu in rust te wennen aan de nieuwe situatie en hun programma’s aan te passen aan de nieuwe planning. Een precieze nieuwe datum is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de Spelen de naam 'Tokyo 2020' blijven behouden.

In de komende tijd moeten beslissingen worden genomen op het gebied van kwalificatie, selectie en classificatie. Maar ook over bijvoorbeeld topsportstatussen en financiële gevolgen van de crisis krijgen we vragen. Daarom blijven wij ook nu op scherp staan om de belangen van topsporters te (helpen) behartigen. We blijven met jullie in contact!


Laatste nieuws