22 september 2020

Veel interactie digitale infosessie

header

Na enkele succesvolle infosessies voor atletenvertegenwoordigers in 2019 hielden we hier vanavond de eerste digitale editie van. Vijftien leden van bondsatletencommissies en andere atletenvertegenwoordigers namen deel aan deze online module. We organiseerden deze in samenwerking met NL Sporter. 

Eerst werd nog even het belang uitgelegd van het verenigen van je krachten als topsporters. Zonder topsporters geen topsport, en dus is het belangrijk dat deze sporters zich samen sterk maken voor hun belangen. Een bondsatletencommissie die namens de topsporters met directie en bestuur van de bond in gesprek gaat, kan daarvoor heel effectief zijn. Maar hoe start je zo'n BAC nu op, waar moet je beginnen en hoe pak je dat aan? En als er eenmaal een commissie is: hoe vergroot je je invloed? Wat als je geen gehoor vindt bij de Technisch Directeur? Heb je toestemming van de bond nodig om bijvoorbeeld een vragenlijst rond te sturen? 

Tijdens deze avond werden volop interessante vragen gesteld en we gingen er samen op in. Dat maakte de infosessie een interactieve, waarin een mooie mix werd gevonden tussen informeren over de theorie en het benoemen van de knelpunten in de praktijk. Natuurlijk werd ook meegedacht over oplossingen. 

De sessie niet bijgewoond, maar toch benieuwd? Of de presentatie nog eens nalezen? Je vind de presentatie op onze downloadpagina


Laatste nieuws