07 oktober 2021

We're hiring!

header

De NOC*NSF Atletencommissie is op zoek naar nieuwe leden  

 

Wie zijn wij?

Wij zijn (ex-)topsporters en vormen een zelfstandige adviescommissie binnen NOC*NSF. We zijn belangenbehartiger, kwaliteitsbewaker van voorzieningen en afspraken, lobbyist voor betere omstandigheden, ambassadeur voor de topsport en we signaleren kansen en bedreigingen. Onze centrale doelstelling is het verbeteren van het topsportbeleid in Nederland vanuit het gezichtspunt en de belangen van de bijzondere beroepsgroep die topsporters vormen.

Wil jij bijdragen aan de wereld van topsport(ers)?

Ben jij topsporter of topsporter geweest? En wil je echt wat betekenen voor de topsporters van Nederland? Grijp dan nu je kans en sluit je bij ons aan! De Atletencommissie is namelijk op zoek naar vijf nieuwe leden.

Wie ben jij?

-       Je bent meerderjarig;

-       Je hebt de Nederlandse nationaliteit;

-       Je hebt een A-, HP- of selectiestatus, of die heb je gehad in de afgelopen vier jaar;

-       Je vindt het belangrijk dat topsporters invloed kunnen uitoefenen op het topsportbeleid;

-       Je hebt een positief kritische blik;

-       Kennis en skills op juridisch, financieel, anti-doping, communicatie en/of social media vlak zijn extra welkom;

-       Je bent gemiddeld zo’n vier uur per week beschikbaar, waaronder één avond per maand voor onze vergaderingen.

Wat houdt het in?

Eens per maand komen we samen om een avond te vergaderen. Je krijgt de stukken ruim van tevoren, zodat we goed voorbereid aan tafel zitten. We bespreken actuele onderwerpen, geven onze mening, bepalen ons gezamenlijke standpunt en hoe we er verder mee aan de slag gaan. Dat kan een afspraak zijn met NOC*NSF, maar ook te maken hebben met acties richting bondsatletencommissies.

Ieder AC lid is verantwoordelijk voor een aantal van de hieronder genoemde portefeuilles:

 • Anti doping
 • Atletenvertegenwoordiging
 • Communicatie
 • Financiën
 • Flexibel onderwijs en topsport / duale carrière
 • Integriteit/goed sportbestuur
 • Internationaal Olympisch
 • Juridisch
 • Nationaal en internationaal Paralympisch
 • Medisch
 • Topsport

Voor iedere portefeuille werken we met een “lead & buddy” systeem. Op deze manier vergroten we onze gezamenlijke kennis en is er altijd een back up. Je gaat er zelf mee aan de slag tussen onze vergaderingen door en woont, daar waar van toepassing, bijeenkomsten bij van klankbordgroepen of adviescommissies of bereidt bijeenkomsten met onze achterban of met atletenvertegenwoordigers van bonden voor. Reken qua tijdinvestering op zo’n vier uur per week. Uiteraard zijn we daar flexibel in: topsport gaat altijd voor!

What’s in it for you?

-       Je leert over de organisatie van topsport in Nederland en daarbuiten;

-       Je doet bestuurlijke ervaring op;

-       Je draagt echt iets bij aan de wereld van topsport;

-       Je reiskosten worden vergoed.

Meld je voor 1 november aanstaande aan!

Heb je bovenstaande gelezen en weet je: dit is iets voor jou? Meld je dan uiterlijk 31 oktober aan! Graag ontvangen we jouw motivatiebrief met cv via atletencommissie@nocnsf.nl. We lezen ook graag op welk gebied jij een waardevolle bijdrage denkt te kunnen leveren. Bij veel aanmeldingen maken we eerst een voorselectie op basis van achtergrond en motivatie. Zijn er daarna meer dan vijf geschikte kandidaten, dan volgt er een verkiezing onder alle topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus.

Meer over ons te weten komen?

Check dan onze website https://atletencommissie.nocnsf.nl neem contact op met één van onze leden via atletencommissie@nocnsf.nl.

We zien je motivatiebrief en CV graag tegemoet!

 

 


Laatste nieuws