07 oktober 2021

We're hiring!

header

Ben jij topsporter of topsporter geweest? En wil je echt wat betekenen voor de topsporters van Nederland? Grijp dan nu je kans en sluit je bij ons aan! De AtletenCommissie is namelijk op zoek naar nieuwe leden.

What’s in it for you?

 • Je leert over de organisatie van topsport in Nederland en daarbuiten;
 • Je mag elke maand met de leukste AC van het land aan tafel om belangrijke zaken te bespreken;
 • Je doet bestuurlijke ervaring op;
 • Je draagt echt iets bij aan de wereld van topsport;
 • Je reiskosten worden vergoed.

Wie zijn wij?

Wij vertegenwoordigen jullie allemaal. Of je nu aan volleybal, boogschieten of zwemmen doet. De AtletenCommissie is er voor alle topsporters van Nederland. Zelf zijn we ook topsporter of topsporter geweest. We weten wat er nodig is om te excelleren. We spreken jouw taal!

De stem van topsporters, die laten wij horen als het beleid wordt bepaald. Onder meer NOC*NSF, VWS en de Dopingautoriteit krijgen, gevraagd of ongevraagd, ons advies. We vragen de aandacht die topsporters verdienen en dragen bij aan optimale voorzieningen. Zo kunnen topsporters excelleren in hun sport, nu en in de toekomst.

Wie ben jij?

 • Je bent meerderjarig;
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit;
 • A-, HP- of Selectie- (voormalig B-) status (of die heb je gehad in de afgelopen vier jaar);
 • Je vindt de invloed van topsporters op het topsportbeleid belangrijk;
 • Je hebt een positief kritische blik;
 • Kennis en skills op juridisch, financieel, medisch of marketing/communicatief vlak zijn extra welkom;
 • Je bent een avond per maand beschikbaar om met ons te vergaderen in het midden van het land.

Wat houdt het in?

Eens per maand komen we samen om een avond te vergaderen. Je krijgt de stukken ruim van tevoren, zodat we goed voorbereid aan tafel zitten. We bespreken actuele onderwerpen als de financiële vergoedingen voor sporters, maar ook de regels rond uitzending naar de Olympische en Paralympische Spelen. We geven onze mening, bepalen ons gezamenlijke standpunt en hoe we er verder aan de slag gaan. Dat kan een afspraak zijn met NOC*NSF, maar ook te maken hebben met acties richting bondsatletencommissies.

Iedereen heeft zijn eigen aandachtsgebied, zoals communicatie, medische zaken of doping. Daarmee ga je aan de slag tussen de vergaderingen door en overleg je regelmatig met je collega’s. Reken qua tijdinvestering op zo’n vier uur per week. Uiteraard zijn we daar flexibel in: topsport gaat altijd voor!

Meld je nu aan!

Heb je bovenstaande gelezen en weet je: dit is iets voor jou? Meld je dan uiterlijk 1 november aan! Graag ontvangen we jouw motivatiebrief met cv via atletencommissie@nocnsf.nl. We lezen ook graag op welk gebied jij een waardevolle bijdrage denkt te kunnen leveren. Bij veel aanmeldingen maken we eerst een voorselectie op basis van achtergrond en motivatie. Zijn er daarna meer dan geschikte kandidaten dan we plaatsen hebben, dan volgt een verkiezing onder alle topsporters met een A-, HP- of Selectiestatus.

Wil je meer informatie? Dan kun je ons bereiken via atletencommissie@nocnsf.nl.

 


Laatste nieuws