17 december 2021

Nieuwe leden verkozen!

header

De NOC*NSF Atletencommissie kan zich verheugen op de komst van zes nieuwe leden. De topsporters van Nederland hebben hen verkozen om zitting te nemen in het zelfstandige adviesorgaan van de nationale sportkoepel. De nieuwkomers zijn Barbara van Bergen, Kimberley Bos, Marit Dopheide, Madelein Meppelink, Jasper Tissen en Ferry Weertman.

Misschien wel de meest bekende naam in het rijtje is die van Weertman (29), die onlangs aankondigde zijn professionele zwemcarrière te beëindigen. De Eindhovense openwaterzwemmer, die zich in 2016 kroonde tot Olympisch kampioen, vertelt zin te hebben in deze uitdaging. “Zeggen dat dingen niet goed zijn of beter moeten, dat kan iedereen. Maar er zijn maar weinig mensen die zich echt willen inzetten voor verandering. Ik kijk er naar uit om te topsporters van Nederland te ondersteunen in het waarmaken van hun dromen.” Weertman richtte in 2014 met enkele collega’s een atletencommissie bij de KNZB op en is ook atletenvertegenwoordiger bij de internationale zwembond. 

Kleine sporten

Skeletonster Kimberley Bos (27) is ook een van de nieuwe leden. De komende maanden is Bos volledig gefocust op haar deelname aan de winterspelen in Beijing. Daarna zal zij zich voegen bij de rest van de commissie. “Als sporter in een nog onbekende sport, de BSBN is de kleinste sportbond van Nederland, denk ik dat ik me goed kan inleven in de topsporters die zich nog niet altijd gezien voelen. Zij mogen zeker niet vergeten worden en ik ga me met plezier hard maken voor hun belangen!”

Energie, expertise en ervaring

Voorzitter Hinkelien Schreuder is blij met de komst van de zes. “We waren verrast door de grote hoeveelheid aanmeldingen die er binnenkwamen op onze vacatures. We hebben alle kandidaten gesproken en ons viel op hoe gedreven ze zijn. Ook heeft een aantal van hen al ervaring in het bedrijfsleven of als atletenvertegenwoordiger. Zo brengen de nieuwe leden niet alleen frisse energie mee, maar ook specifieke expertise en ervaring.”

Vertrouwen

Schreuder is een van de vertrekkende leden, na drie termijnen in de commissie. “Ik heb er alle vertrouwen in dat deze frisse energie de Commissie zal helpen zich nog verder te ontwikkelen, zodat de belangen van topsporters nog beter zullen worden behartigd.” De nieuwe leden worden in januari aan het bestuur van NOC*NSF ter benoeming voorgedragen en zullen in de loop van 2022 worden geïnstalleerd.


Laatste nieuws