Bo Bet

header
Tijdens haar carrière bracht de trampoline haar tot grote hoogte. Uitschieters waren meerdere nationale titels, een zesde plaats in het synchroonspringen op het WK in 2015 en individueel een elfde plaats op het EK in 2016. In het dagelijks leven werkt ze als arts-echoscopist aan het AMC in Amsterdam, waar ze ook haar promotieonderzoek doet. Sinds begin 2020 combineert ze dat ook nog met het lidmaatschap van de AtletenCommissie.
Trots op
Toen de coronacrisis uitbrak, was er in eerste instantie ook onder topsporters vooral onduidelijkheid. “We organiseerden toen heel snel een digitale bijeenkomst, waar ook verschillende experts bij aansloten. Topsporters konden hun vragen stellen en zorgen uiten. Niet overal was meteen een antwoord op, maar de sporters waardeerden het enorm dat we hen de kans gaven hun vragen te stellen. Zo kwamen ze ook in contact met de juiste personen die hen verder konden helpen. Maar ook bij andere instanties werd door deze bijeenkomst duidelijk welke problemen er ontstaan waren. Dat we dat zo snel voor elkaar kregen, en dat de sporters er zo positief over waren, gaf mij echt energie. Daar doe je het voor!”
Wat nog niemand over haar wist
Hoewel je het niet zou zeggen als je haar vanaf de trampoline rustig zeven of acht meter de lucht in ziet springen, heeft Bo eigenlijk hoogtevrees. “Al als ik op een tweede verdieping voor een groot raam of bij een vide sta. Dan wil ik me echt even vasthouden hoor. Bruggen vind ik ook vreselijk. Zeker als er geen leuning is om je aan vast te klampen. Op de trampoline is het anders. Dan heb ik alle controle, dat voelt tenminste veilig!”
Mooiste sportmoment
Voor Bo is dat de zwaarbevochten wereldtitel van de Nederlandse handbalvrouwen, eind 2019. “Dat was een historische overwinning en de finale was echt bloedstollend. De wedstrijd begon niet goed voor oranje, de dames kwamen achter te staan tegen Japan. Maar in het gevecht om terug in de wedstrijd te komen zag je hoe sterk de Nederlandse meiden waren. Ze hebben de titel echt gewonnen op mentale kracht en teamgeest!”